Pazar, Ocak 14, 2007

İslamın Avrupada Yükselişi

Der Spiegel dergisi:Eğitimli Almanlar İslamiyet'i seçiyor.

Der Spiegel dergisi, son iki yıl içinde 'bağımsız bir şekilde' İslam dinini seçen Almanların 4 binden fazla olduğunu yazdı

BERLİN
Alman Der Spiegel dergisi, 2004 ile 2005 yılı arasında İslam dinini seçen Almanların sayısında büyük artış olduğunu yazdı.

Derginin bugün çıkan sayısındaki habere göre, Federal İçişleri Bakanlığı'nın finansmanıyla “İslam Arşivi” adlı bir kuruluş tarafından yapılan araştırmada, 2004 ve 2005 yıllarının haziran ayları arasında 4 bin Almanın İslam dinine geçtiği belirlendi.

Bu rakamın, bir önceki dönemden dört kat fazla olduğu bildirildi. İslam Arşivi yetkilisi Salih Abdullah, son yıllara kadar İslam dinini daha çok Müslümanlarla evlenen Alman kadınların tercih ettiğini, ancak son birkaç yıldır Almanlar arasında bağımsız olarak İslam dinini seçme eğiliminin görüldüğünü söyledi.

Berlin'de imamlık yapan Alman asıllı Muhammet Herzog, birçok Almanın Müslüman olmadan önce inançlı Hristiyan olduğunu ve dinlerinden şüpheye düştüğü için İslam'ı seçtiğini belirtti. Din sosyoloğu Monika Wohlrab-Sahr ise din değiştirenlerin çoğunun “başka bir şeyler” aradığını ve “kendi farklılıklarını ortaya koymak” istediğini ifade etti.

Kaynak: Haberpark


İslamiyeti ne kadar kötülemeye çalışırlarsa çalışsınlar, islam=terörizm denklemini akıllara ne kadar kazımaya uğraşırlarsa uğraşsınlar, yine de İslamın yükselişine engel olamıyorlar. Olamazlar da zaten. Aklın yolu bir.

Hiç yorum yok: