Pazar, Aralık 31, 2006

Kurban ve Saygısız Bekir Coşkun


Bekir COŞKUN
Kesme Kültürü
30/12/2006

.........

Tarihçiler ilk "ibadet olarak kesme" eylemini tespit edemediler. Çünkü tarihten çok önceden başlar bu.

Önceleri insan kesilirdi.

Birçok tarihi kalıntıda, insanların kesildiği, özel kan olukları olan lahitler var.

Sonra insan yerine hayvanları kesmeye geçildi.

"Kesmek" bir ibadetse (ki Prof. Dr. Hüseyin Hatemi'ye ve birçok aydın din adamına göre böyle bir ibadet yok) arada kıl payı kadar fark vardır.

Irak'ta Türk şoförlerinin kafasının bıçakla "din için" kesildiğini elbette hatırlarsınız.

Yok eğer hatırlamıyorsanız; dönüp gazete sayfalarına bakın; herkes herkesi kesiyor... Her Allah'ın günü eli bıçaklı, satırlı, testereli insanların aldıkları canların öyküleri ile dolu sayfalar.

Kurban shoplarla, danamatiklerle zenginleştirilen bir "kesme kültürüdür" bu...

Kesen kesene...

http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=5698783&yazarid=2


Bekir Coşkun önce kurban kesenlerle kafa bulmuş yazısında (o kısmını aktarmadım, isteyen okuyablir), sonra da demiş ki, "Birçok tarihi kalıntıda, insanların kesildiği, özel kan olukları olan lahitler var. Sonra insan yerine hayvanları kesmeye geçildi."Kesmek" bir ibadetse arada kıl payı kadar fark vardır.

Bu adamın ne dine saygısı kalmış, ne de müslümanlara.. At gözlüğünü çıkaramamış, saçma sapan yorumlar yapıyor. İnsan kesmekle hayvan kesmek arasında kıl payı kadar fark var deyip aklınca kurban ibadetini eleştiriyor.

Sanırsın ki Bekir Coşkun hiç et yemiyor. Sanırsın ki kesilen kurbanları müslümanlar zevk için kesip onları atıyor, yemiyor, o etler hep zeval oluyor. Sanırsın ki o kesilen kurban etleri fakirlere yardım olarak dağıtılıp, evinde hiç et görmeyen fakirler sevindirilmiyor. Sanırsın ki kurban ibadeti bir vahşet!!

Bu yetmediyse bir de Bekir Coşkunun 3-5 gün önce yazdığı şu yazısını okuyun :

http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=5687033&yazarid=2

Burda da işte kurban kesmeyin, gidin o parayı fakirlere bağışlayın filan diyerek duygu sömürüsü yapmış. Be adam fakirlere para yardımı yapma diyen mi var sana. Kurbanlık bir koyun bugün 150 ytl (minimum) , çok daha pahalı değil yani. Yılda bir Allah rızası için müslümanlar cebinden 150 ytl çıkarmışlar çok mu?

Tabi ki dinimiz fakirlere sadaka ile, zekat ile para yardımı yapmayı da teşvik ediyor. Gerek her ramazan zekat ile fitre ile, gerek zaman zaman sadaka vererek, bir çok insan fakirlere yardım da yapıyor zaten. O da güzel bişi ama bu insanların kurban ibadeti yapmasına engel değil ki. Zaten o kurban etleri de boşa gitmiyor. Bir insan haftada bir et yiyiyorsa, kurban sonra 3-4 ay et satın alınmıyor o evde mesela. Bir kısmıyla da fakirlere yardım edilmiş oluyor.

Bugün bir sigara tiryakisinin aylık masrafı 300 ytl, ona kimse laf etmez. Her gün barlarda, gazinolarda zenginler yüzlerce ytl harcar; ona laf yok. Adamın kendi patronu devleti 3 Milyar ytl dolandırır, bir tane yazı yazmaz, müslümanlar ibadet için kurban edip onun da büyük kısmını fakirlere yardım yapmışlar, bunu çok görür.

Bekir Coşkun bu düşüncelerinde zaten samimi olsaydı, bir de yeni yıl için yazı yazardı. Ya arkadaşlar derdi, bu yeni yıl sabaha kadar milyarları eğlenceye dökmeyin veya bu yıl hindi kesmeyiverin de fakirlere yardım edin derdi. Zaten bu adamın derdi fakirler olmadığı açık, onun derdi islamı her fırsatta eleştirmek, müslümanları yobaz göstermek.

Neyse böyle islam düşmanlarını pek takmamak lazım. Hepinize iyi bayramlar. İyi yıllar.

Hiç yorum yok: