Salı, Ekim 16, 2007

Ermenilerin Soykırımı Kabul Ettirme Çabası

Bugünlerde yine ermeni soykırımı safsatalarıyla Türkiyem boğuşa dursun bu konuda ermeni diasporasına ABD’nin saygın gazetelerinden Washington Post’un yazarı Fred Hiatt'dan haklı bir tepki geldi.

Fred Hiatt, ABD’deki Ermeni Diasporasının, geçtiğimiz Çarşamba günü Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesinde Ermeni Soykırımı yasa tasarısını geçirmek için sarfettiği çabayı eleştirdi.

Diasporanın, Ermeni ‘soykırımı’nın ABD Temsilciler Meclisi tarafından tanınmasını insan hakları açısından elzem gördüğünü anlatan Hiatt, bugün Ermenistan’da insan haklarının çok da iyi durumda olmadığını yazdı. Dünya çapında demokrasiyi ve insan haklarını korumak için kurulan sivil toplum örgütü Freedom House’ın raporlarına atıfta bulunuan Hiatt, kuruluşun 1996 yılından beri Ermenistan’da yapılan seçimlerin şeffaflığından emin olmadığını da belirtti.

Hiatt yazısında şu yoruma da yer verdi: “Ermeni Diasporası, yüzyıl önce yaşanan Ermeni ‘soykırımı’nın Kongre’de tanınması için çalıştığı kadar, Ermenistan’ın demokrasisi için çalışsaydı, bugün neler olurdu hayal edin. O zaman Modern Ermenistan, belki modern Türkiye kadar demokratik olabilirdi.”

Hiatt, yazısını “Diaspora geçen Çarşamba çalıştığı kadar çalışsaydı, Ermenistan’da 3 milyon kişi daha az fakir ve daha fazla özgür olurdu” yorumuyla bitirdi.

Kaynak: NTVMSNBC

Hiç yorum yok: