Pazartesi, Kasım 20, 2006

Danimarka'da bu kez de ders kitabı skandalı

"HER TERÖRİST MÜSLÜMAN'DIR"

Danimarka'da yayınlanan Politiken gazetesinde yer alan bir habere göre de, kitaptaki bir bölümde "Her ne kadar her Müslüman terörist değilse de, her terörist Müslümandır" ifadesi yer alıyor. Kitapta terörizm bölümünde öğrencilere, dünyada ETA, Baader Meinhoff, Kızıl Tugaylar ve IRA gibi Müslüman olmayan terör örgütlerinin de bulunduğu öğretilmiyor. Danimarka ilkokullarında okutulan din dersleri kitabı serisinin dördüncü sınıflara yönelik bölümünde de İslam dinine "Köktendincilik" başlığı altında yer veriliyor. Kitapta ayrıca öğrencilere, "Herkes kendine neden en geri kalmış olan ülkelerin Müslüman ülkeler diye soruyor" şeklinde bir ifade yer alıyor.

http://www.zaman.com.tr/webapp-tr/haber.do?haberno=458161


Bu Avrupalıların "Terörizm=Müslümanlık" düşüncesini yerleştirme amacıyla yapmadıkları kalmıyor. Bin Ladin gibileri de onların ekmeğine yağ sürüp onlara koz veriyor. Gerçi Bin Ladin ailesinin de ABD ile ilişkilerini gözden geçirince, bu El Kaide'nin de ABD'nin veya masonların müslümanlığı kötü göstermek ve emellerine ulaşmak amacıyla destekledikleri insanın aklına gelmiyor da değil hani.

Bir de utanmadan "Herkes kendine neden en geri kalmış olan ülkelerin Müslüman ülkeler olduğunu soruyor" diyorlar. Kendileri ortaçağ karanlığındayken, İslam devletlerinin onlardan ne kadar ileri seviyede olduklarını unutuyorlar anlaşılan. Gerçi bu geri kalmışlıkta biz şimdiki müslümanların da hatası yok değil ama bu İslamın suçu değil ki,kişilerin tembelliğinin suçu. Zamanında gerçek islamı yaşayan atalarımız en ileri seviyede medeniyetlere kolay ulaşmamışlar. Bu dünyada çalışan mükâfatını alır. Dinimiz için bunda kâfir Müslüman ayrımı yoktur. Kim çalışırsa o kazanır. Tembelliğin cezası da sefalettir. Din için yapılanların mükafatı ise ahirettedir.

Bence bunların asıl rahatsız oldukları şey müslümanlığın Avrupada hızla yayılması. Bunu hazmedemiyorlar ve her türlü yolu kullanarak bunu engellemeye çalışıyorlar.

Hiç yorum yok: